Fokus på muligheder i det nye arbejdsprogram for Horizon2020:

Fokus på muligheder i det nye arbejdsprogram for Horizon2020:

- og der er bestemt muligheder, fortalte Anne Maibohm, fra National Contact Point og Programkomitémedlem for Transport i Horizon 2020, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, som også var medarrangør på dagens event - afholdt hos CBS. Budskabet var til glæde for de meget engagerede deltager, der delte tidligere erfaringer, og hvor Jan Boyesen, TINV/MDC også bød ind.

Innovationsnetværk Danmark, Performanceregnskab for 2017

Innovationsnetværk Danmark, Performanceregnskab for 2017

Samlet set deltog 11.110 virksomheder i netværkenes aktiviteter, hvilket er en markant stigning i forhold til tidligere år, hvor virksomhedsdeltagelse i perioden 2012-2015 har ligget relativt stabilt omkring 7.500 virksomheder. Innovationsnetværkene er således blevet et kendt instrument, som for mange virksomheder tjener som indgang til innovationsfremmesystemet.

På sporet af et nyt dansk batteri-eventyr

På sporet af et nyt dansk batteri-eventyr

Der er potentiale for et nyt batterieventyr i Danmark, men det kræver skabelsen af et bredt og stærkt netværk. Derfor havde repræsentanter for virksomheder, forskningsinstitutioner og organisationer den 26. oktober sat hinanden i stævne ved et seminar hos Teknologisk Institut for at danne en ny batteriklynge – en idé fostret på et ATV-møde sidste år.

MDC og TINV certificeres som guldklynge af EU

MDC og TINV certificeres som guldklynge af EU

Som den første maritime- og transportklynge i Danmark opnår MDC - Maritime Development Center – og herunder TINV – Transportens Innovationsnetværk - guldcertifikat af ECEI, der er de europæiske akkrediteringseksperter inden for klyngeorganisationer. ECEI arbejder for en standardisering de metoder som man bruger til at benchmarke klyngeorganisationes og innovationsnetværkenes ledelsesprocesser samt den måde de tilbyder deres services overfor medlemmerne.

Konference om mega-trends i transport sektoren

Konference om mega-trends i transport sektoren

Hvad er de seneste megatrends inden for transportsektoren, og hvordan vil de påvirke vores samfund og arbejdsmarkedet? På FICT 2017 konferencen på Christiansborg torsdag, var der deltagelse af over 50 danske og europæiske politikere og ledende industrirepræsentanter, der diskuterede disse emner og meget mere. Per Jørgensen fra Maskinmestrenes Forening har i øjeblikket formandskabet for den internationale organisation FICT (Fédération Internationale des Cadres des Transports) for ledere i den europæiske transport sektor, og kunne byde velkommen til Danmark og Christiansborg. 

DTL magasinet - Vognmand med det grønne overblik

DTL magasinet - Vognmand med det grønne overblik

I seneste udgave af DTL magasinet kan du blandt andet læse om én af TINVs miljøarbejds-cases. Artiklen omhandler Vognmand Knud Åge Nielsen der har indført miljøledelse i sin virksomhed og går efter miljøcertifikat inden årets udgang. Knud Åge Nielsen har deltaget i TINV projektet: "Mere effektive godstransporter – bedre miljø" og fortæller nu om sin oplevelse ved sin deltagelse i miljøprojektet.

MDC's EnviSuM project was made into a movie

MDC's EnviSuM project was made into a movie

In May 2017, the EnviSuM project made a study visit to Gothenburg, Sweden to have a closer look into the environmental impacts on the SECA. 

A film crew joined us on the trip and we now give you a closer look into what the EnviSuM project is about, what's moving right now and what's the aim of the project - all based on the trip to Gothenburg.

Busines case – Netværk for Transport og Miljø, TINV

Busines case – Netværk for Transport og Miljø, TINV

Netværk for Transport og Miljø, TINV, blev etableret som et netværk i TINV i 2010. Baggrunden var netop et ønske fra en række virksomheder om input til deres miljøarbejde, i første omgang med udgangspunkt i deklaration af CO2 og emissioner fra de gennemførte transportopgaver. Transportkøberne oplevede, at det var svært at sammenligne deklarationerne fra forskellige transportvirksomheder, og transportvirksomhederne oplevede, at kravene til deklarationerne ikke var standardiseret fra de forskellige transportkunder.

Innovation og Digitalisering - Bornholms Landbrugs Telt, Fredag d. 16. juni

Innovation og Digitalisering - Bornholms Landbrugs Telt, Fredag d. 16. juni

"Dansk landbrug står overfor store muligheder. Den globale middelklasse vokser fra 2 til 5 mia mennesker allerede i 2030. Det vil øge efterspørgslen efter fødevarer af høj kvalitet og høj fødevaresikkerhed som de danske. Det er en mulighed som vi er klar til at gribe." Citat Martin Merrild. Men hvordan gør vi så det i Danmark? Det blev diskuteret fredag i Bornholms Landbrugs telt. TINV var medarrangør til eventet.