Blockchain i transport og logistik

- Hvad skal du vide og tænke på, før du kaster dig ud i det

Formålet med denne lille guidebog er at give læseren en forståelse for mulighederne i anvendelse af blockchain teknologi i transport- og logistikbranchen. Først beskrives de vigtigste karakteristika og elementer i blockchain teknologien fra såvel en teknisk som en praktisk synsvinkel.

Dernæst præsenteres en analyse af blockchain i et supply chain management perspektiv. Herunder diskuteres, hvilke fordele og ulemper blockchain vil have ved succesfuld implementering. Dernæst findes også en beskrivelse af blockchain i transport- og logistikbranchen i sammenhæng med IoT (Internet-of-Things).

Denne del af guidebogen afsluttes med et overblik over de udfordringer, der findes og skal overvindes ved implementering af teknologien i supply chain. Den følgende sektion af bogen diskuterer nogle praktiske eksempler, der illustrerer, hvordan blockchain kan anvendes til at forbedre eksisterende processer.

Bogen slutter af med at angive praktiske anvisninger til analysen af, hvorvidt virksomheden skal give sig i kast med blockchain eller ikke.

Guidebogen er skrevet på engelsk.