Værktøj og informationsmateriale til dit miljøarbejde

 

Håndbøger

Håndbog i miljøledelse. Min miljøledelse – sådan gør du trin for trin

Håndbogen er en praktisk guide, der trin for trin fører dig igennem opbygningen af et miljøledelsessystem. Ledelsessystemet giver dig en systematik i dit miljøarbejde, som sikrer at du miljøforbedrer din virksomhed og formår at kommunikere det til dine kunder.

 

Skrivbart dokument – miljøredegørelse

Sammen med håndbogen er der udviklet en skabelon, der kan skrives i og anvendes til at dokumentere dit miljøarbejde over for kunderne.

Hent det skrivbare dokument

Hent vejledning til det skrivbare dokument


 

Håndbog: Beregning og deklaration af energiforbrug og GHG emissioner fra transport – i overensstemmelse med standarden EN 16258

Håndbogen beskriver hvordan energiforbrug og udledning af CO2 fra transport kan opgøres i overensstemmelse med den europæiske standard, EN 16258. Håndbogen beskriver de væsentligste elementer i standarden og giver eksempler på, hvordan standarden kan anvendes i forhold til konkrete transportopgaver og i forskellige typer virksomheder.


 Informationsmateriale:

Notat: Certificering af transport- og logistikvirksomhedernes som middel til udvikling af grønnere transportløsninger

Netværk for Transport og Miljø, TINV, har gennemført et udviklingsarbejde om potentialer og muligheder ved at anvende certificeringsordninger til at fremme efterspørgslen efter grønnere transporter.

Notatet indeholder:

·         En beskrivelse af markedet for miljøvenlige transportløsninger

·         Miljøarbejdet i virksomhederne belyst ved 7 eksempler

·         En oversigt over certificeringsordninger, der er i dag