Konference om mega-trends i transport sektoren

Hvad er de seneste megatrends inden for transportsektoren, og hvordan vil de påvirke vores samfund og arbejdsmarkedet? På FICT 2017 konferencen på Christiansborg torsdag, var der deltagelse af over 50 danske og europæiske politikere og ledende industrirepræsentanter, der diskuterede disse emner og meget mere. Per Jørgensen fra Maskinmestrenes Forening har i øjeblikket formandskabet for den internationale organisation FICT (Fédération Internationale des Cadres des Transports) for ledere i den europæiske transport sektor, og kunne byde velkommen til Danmark og Christiansborg. 

FICT 2017 konferencen havde til formål at belyse fremtiden for transport sektoren, med et fokus på at skabe job og vækst i EU med et generelt fokus på transport, herunder søfart, luftfart, jernbane og veje.

I år var der et særligt fokus på den maritime sektor, hvor FICT ser en række innovative teknologier på vej, herunder digitalisering og automatisering.

Morten Bødskov, tidligere minister lagde hus til konferencen og der var spændende indlæg fra blandt andet Matthew Baldwin, EU's vicegeneraldirektør for Mobilitet og Transport samt fra en række andre ledende virksomhed- og videns institutions personligheder og politikere fra Europa og Danmark. EU barsler med nye initiativer indenfor transport sektoren, som der blev berettet om.

Hent Mikkel Hansens præsentation her