Et nyt maritimt dansk-sydkoreansk samarbejde er født

ICDS+MDC.jpeg

Det var en Innovations Camp i regi af EfficienSea2 projektet, der satte skub i et nyt samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Innovations Camp’en blev afholdt i Busan tidligere på året, hvor danske og sydkoreanske virksomheder og organisationer mødtes for at udvikle nye maritime løsninger.

Det nye dansk/sydkoreanske samarbejde skal støtte teknologisk udvikling i den maritime industri. Fra dansk side er det MDC, Maritime Development Center - herunder TINV, hele Danmarks innovationsnetværk inden for transport - der går i spidsen, sammen med ICDK, Innovation Centre Denmark, Seoul - det danske innovationscenter i Sydkorea - der hjælper danske virksomheder med at udvikle nye innovative løsninger og forretningsmuligheder mellem danske og sydkoreanske virksomheder, institutioner og universiteter.

Blandt de asiatiske maritime stormagter kæmper Sydkorea for sin titel som verdens største producent af skibe og boreplatforme. Store investeringer og fokus på digitalisering og teknologisk optimering i landet skal styrke dennes konkurrenceevne – en unik mulighed for virksomheder i Det Blå Danmark.

’Danske virksomheder har oplagte samarbejdsmuligheder med den sydkoreanske maritime sektor, som i disse år afsøger innovative teknologier, som kan skabe mere effektive og bæredygtige løsninger i industrien’ udtaler Martine Rune Hoxer, Executive Director, Innovation Centre Denmark Seoul 

Så hvad nu?
Det nye samarbejde skal skabe vækst for danske virksomheder gennem innovationsaktiviteter med fokus på transportsektoren og relaterede sektorer, herunder Det Blå Danmark.

Mikkel Hansen, CEO, MDC tilføjer ’Vi skal smøge ærmerne op og bygge videre på succesen fra Innovations Camp’en i Busan. Der vil være aktiviteter, der sætter fokus på danske virksomheders muligheder i Sydkorea, flere innovations camps og fokus på uddannelses- og vidensinstitutioners muligheder for udveksling og samarbejde.

Gennem samarbejdet skal ICDK og MDC/TINV aktivt engagere danske virksomheder, vidensinstitutioner og myndigheder i relevante netværks-, projekt og innovations aktiviteter - specielt hvor der er oplagte forretnings- og udviklingspotentialer mellem Danmark og Sydkorea.

Begge parter går ind i samarbejdet med stort engagement og håb om, at dette vil støtte det danske maritime erhvervs ønske om en plads som en global maritim frontløber.