Fokus på fremtidens transport til årets Transportmesse

Et innovationsværksted for fremtidens transport tiltrækker mange besøgende på Transportmessen 2019 i MCH Herning.

For første gang har Transportens Innovationsnetværk (TINV) en innovations-stand på Transportmessen i MCH.

“Vi er meget glade for at have TINV med på Transportmessen 2019, da vi dermed giver de besøgende mulighed for at få et indblik i fremtidens transport,” siger projektleder for messen Nikolaj Haubjerg Jørgensen.

Et innovationsværksted

Flere hundrede besøgende har været forbi standen, som TINV kalder et ”innovationsværksted”. Teknologi til selvkørende biler, elbil koblet til elnettet, virtual reality, diagnose af elbilens batteri, eye-catching og værktøjer til grøn omstilling er nogle af de tiltag, som de besøgende har ladet sig inspirere af.

Især modellen med de selvkørende biler udviklet af studerende fra Aalborg Universitet tiltrækker meget opmærksomhed. Bilerne kommunikerer med hinanden og holder automatisk tilbage for f.eks. udrykningskøretøjer. Modellen beviser, at det teknologisk er muligt at få biler til at interagere i et netværk uden at køre sammen.

300 elever fra erhvervsskoler

Flere end 300 elever fra erhvervsskoler i hele Jylland har også været forbi standen og her gav flere sig bl.a. i kast med TINV’s opfordring til at vise og bygge fremtidens transport med LEGO.

“Det har været nogle meget spændende dage, hvor vi har talt med mange mennesker med mange forskellige funktioner i transportbranchen,” siger sekretariatsleder i TINV, Lone Reppien Thomsen.

På standen har besøgende også haft mulighed for at prøve et gratis værktøj Grøn Beregner til at beregne på en omstilling til f.eks. el eller gas.

“Jo mere inspiration vi kan give fra TINV’s side, jo flere idéer kan andre få til, hvordan de kan arbejde med den grønne dagsorden og digitalisering i branchen, så vi er meget glade for at være tilstede på Transportmessen”, slutter Lone Reppien Thomsen.

På standen for Transportens Innovationsnetværk er følgende institutioner repræsenteret: DTU, Aalborg Universitet, Teknologisk Institut og FORCE Technology.

 

For flere informationer kontakt:

Sekretariatsleder Lone Reppien Thomsen, 31187818